Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Člověk míní, osud mění a zvíře s tím nic nezmůže

Když byla Můra ještě malé koťátko, určitě jí nenapadlo, že se jednoho dne bude muset se svou paní rozloučit. A už vůbec, že na stará kolena skončí i se svou dcerou Lízinkou v útulku. To jistě nikdy nenapadlo ani jejich paničku. Bohužel osud je nevyzpytatelný a v tomto případě rozhodl, že se jejich cesty rozdělí.

A tak se jednoho dne octla Můra i s Lízinkou v ústeckém Centru pro zvířata v nouzi. Protože se jedná o starší kočičky (oběma by mělo být kolem 10 let), nejsou jejich vyhlídky na nový domov zrovna růžové. Většina lidí, kteří chtějí kočičku, chce kotě nebo alespoň mladé zvíře. Ale o stará zvířata valný zájem není. Přitom tyhle holky by ještě přinesly radost...

Můra je starší z dvojice, maminka Lízinky, statná kočka černé barvy. Vzhledem k vyššímu věku většinu dne prospí, chce již mít svůj klid. V útulku odmítá používat kočičí záchodek, takže by se hodila k domku. Nechá se hladit, ale neprojevuje velký zájem o mazlení. I když, kdo ví? Možná by v novém domově rozkvetla.

Lízinka je dcera Můry, mourovatá kráska. Je pravým opakem své matky. Moc ráda se mazlí a začne vrnět již při pouhém pohledu na člověka. Ani život v bytě by jí, zdá se, nečinil problém. Hlavní je pro ni kontakt s člověkem.

Obě kočičky žily u domečku se zahrádkou. Přestože se jedná o matku s dcerou nebyl by problém umístit je jednotlivě. Dohromady by se však skvěle doplňovaly, jsou totiž jako Jing a Jang. Můra nejvíce času stráví spaním v pelíšku a Lízinka zase vyhlížením, kdy přijde někdo, s kým by se mohla pomazlit. Obě by byly vhodné především ke starším lidem. Obě jsou kastrované.

Hledáme jim někoho, komu by nevadil jejich vyšší věk a kdo by jim nabídl lásku a teplo domova. Příběh každého zvířete, které se ocitne bez domova je smutný. U starých zvířat je smutný dvojnásob. Snad tenhle bude mít happy end.

Pokud vás kočičky zaujaly a máte pocit, že právě u vás by jim bylo nejlépe, kontaktujte prosím ústecké Centrum pro zvířata v nouzi www.utulek-ul.cz, 472 775 202, 733 126 101

Čekající Líza a spící Můra...



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
28. 03. 2024
18:13