Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Poděbradský voříšek 2008

Letí štěstí vzhůru na pedály, dřív než ti zamává a zmizí zase v dáli, na kole, na kole...

Na kole bychom se asi do Poděbrad nedostali, ale vlakem jsme si řekli, že to zkusíme. To bychom ale nebyli my, aby nás po cestě nepotkala "katastrofa". Ráno jsme vyrazili, ale jak již tomu bývá když člověk nejvíce spěchá něco se nezdaří. Tentokrát nás zradila MHD, kvůli tomu, že nás nevzali do jednoho trolejbusu a druhý měl zpoždění nám ujel vlak těsně před nosem. Co teď? Dalším přímým vlakem to nestíháme, za více jak hodinu měl jet vlak do Lysé, otázkou bylo, zda budeme mít přípoj na Poděbrady. Poprosili jsme paní výpravčí (v informacích se totiž místo informování telefonovalo), která nám to ochotně zjistila, za což jsme jí vděční, ale radost jsme moc neměli. Přejímka končila v 11 hodin a my měli do Poděbrad dorazit až ve 12.01 a to teprve na nádraží. Zavolala jsem tedy slečně Adéle a ta nám vyšla vstříc a posunula posuzování tak, abychom ho s našimi pejsky stihli, za což jí moc děkujeme a zároveň se ještě jednou omlouváme všem zúčastněným za zmatky.

Cesta nakonec probíhala celkem dobře až na otevření dveří za jízdy zrovna ve chvíli, kdy šla Magda ze záchodu. Z nádraží na místo konání jsme měli zajištěný odvoz autem, což bylo naprosto skvělé a stalo se nám to POPRVÉ, že nám organizátoři vyšli až takhle vstříc. Po doražení na místo a vyřízení formalit už jsme se mohli zúčastnit posuzování, které jsme stihli naprosto akorát. Ještě jsme si prohlédli nabídku pejsků z poděbradského útulku. První šli na řadu Péťa s Dollčou za štěňata bez PP, dostali krásné druhé místo. Další na řadě byli veteráni bez PP, kde slavili svůj úspěch Zuzka a Ronyš, zvítězili. Tím bylo ukončeno posuzování psů bez PP (dospělci byli posouzeni během naší cesty do Poděbrad) a bylo na řadu přišla kategorie dítě a pes, Handicap pes a také voříšci. Naše "dítko" Magdička se nezúčastnila, prý už je na to velká...

Konečně přišla chvíle našeho maskota Boníka ve veteránech . Boník není žádné ořezávátko a i přes svůj vysoký věk s námi projezdil již mnoho voříškiád a letos si troufnu říci má svůj vítězný rok. V Poděbradech se nám to opět potvrdilo a Boníček si tak odnesl 1. místo ve veteránech voříšcích. V "otevřené" třídě nás reprezentovali Amí a Steve, kteří se sice neumístili na žádném dekorovaném místě, ale díky skvělé organizaci si stejně jako všichni ostatní odnesli alespoň něco "na památku". V případě Amí nutno podotknouti, že Amí gumová pískací želva potěšila více než nějaká pohár nebo medaile a po útulku se s ní pyšně nosí, jako vítězka.

Zlatým hřebem všech výstav bývá, volba vítěze celé výstavy. Ani v Poděbradech tomu nebylo jinak a o titul "Poděbradský voříšek" bojovali vítězové všech kategorií voříšků, včetně štěňat a veteránů (ti jsou někde opomíjeni) a handicap pes. Vždy když se utkávají nejlepší z nejlepších je to těžké rozhodování. Krásní byli všichni, ale vyhrát mohl jen jeden. Letos to byl náš Boníček. Měli jsme všichni obrovskou radost, ano vyhrál to ten samý Boníček, kterému na jeho první voříškiádě sdělili, že je "hnus". O to větší radost z tohoto titulu všichni máme, bereme to jako jakousi satisfakci.

Pak už následovali doprovodné soutěže (aport na čas, šikula, agility) kterých se zúčastnila už jen Zuzka s Ronyšem (v agi byli úspěšní). Boník se rozhodl, že když už vyhrál co mohl, že už by jel domů (má tam přece svojí vyvolenou hárající Elzu a musí si jí ohlídat), takže byl trošku otravný, ale kdo by to tomu "našemu dědkovi" neodpustil?

Na výstavě si mi líbila celková pohodová atmosféra, přístup posuzování, opravdu každý si z výstavy něco odnesl, hezké prostředí i přes opravdu velké horko ten den, jsme byli i během posuzování ukryti ve stínu a nehrozilo tak zbytečné přehřátí vystavovatelů ani psů. Další velmi zajímavý nápad byla kategorie Handicap dog pro psíky s nějakým hendikepem. A nejhlavnější byl smysl celé akce, nešlo jen o pobavení účastníků, ale výtěžek z celé akce pomůže poděbradskému útulku.

Zhodnocení celé výstavy, ač se jednalo o první ročník, troufnu si říci, že byl více než vydařený a doufám, že nebyl posledním ročníkem. Pokud se bude konat i příští rok, rádi se opět zúčastníme a všem tuto výstavu mohu doporučit.


Eva Treschelová

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
29. 03. 2024
12:44