Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Staré dětské knížky vydělávají na psí krmení

V pátek 14. prosince 2007 proběhla v Oddělení pro děti a mládež Severočeské vědecké knihovny v Ústí nad Labem Dětská předvánoční burza knih.

S předstihem jsme vyzvali naše čtenáře, aby se zúčastnili tím, že přinesou do knihovny své dětské knížky, které už třeba nepotřebují, ale které by ještě mohly udělat radost. Akci jsme plánovali s tím, že výtěžek z prodaných knih věnujeme vašemu útulku a musím říct, že hlavně to na děti platilo. Mnohé z nich přinesly nějakou tu svou dětskou knížku se slovy: "Když je to na pejsky...". Dary čtenářů nakonec tvořily menší část prodávaných knih, tou větší byly naučné knihy (encyklopedie, knížky o přírodě, vědě, ...) vyřazené z fondu našeho oddělení.

Info o akci se objevilo i ve zpravodajství televize Lyra, což pomohlo přilákat nečekané množství lidí, a burza byla během půl hodiny téměř rozebraná. Knihy jsme prodávali za jednotnou cenu 10,- Kč, mnozí vám ale přihodili něco navíc, vybralo se 2511,- Kč. Pár zbylých knih jsme po následující měsíc nechali na doprodej a částka pro vás poskočila na konečných 2730,- Kč.

Za ni jsme tedy nakoupili krmivo pro vaše pejsky a kočičky, snad bude chutnat! Byla bych ráda, kdyby se naše dětská burza knih stala tradiční akcí, děti mají možnost přinášet k nám v průběhu celého roku svoje knížky, ze kterých už vyrostly nebo se jim už nehodí, a udělat tak radost nejen jejich budoucím čtenářům.



Mějte se moc krásně, spoustu pozdravů Vám a zvířátkům ve Vaší péči posílají čtenáři a knihovnice Oddělení pro děti a mládež Severočeské vědecké knihovny Lucie Vízková a Eva Sadílková



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
29. 03. 2024
08:53