Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Mezinárodní výstava Litoměřice

Již se pro nás stalo témer tradicí, že každý rok vyrážíme s našimi opuštenými práteli do Litomeric, abychom jim pomohli najít nový domov. A proc zrovna do Litomeric? Každý kveten se tam totiž na výstavišti Zahrady Cech koná Mezinárodní výstava psu všech plemen (mezinárodní je od roku 2000, dríve to byla výstava národní). V areálu výstavište pro nás poradatelé vždy vyhradí urcitý prostor, kde po oba dva dny trvání výstavy s naší smečkou "sídlíme".

Poprvé jsme se zúcastnili v r. 1999 se sedmi psy. Byla to naše první vetší akce mimo útulek (když pominu Teplického voríška v r. 1998), takže jsme ješte nemeli žádné zkušenosti, ze kterých bychom mohli težit. Avšak naše obavy, jak psi zvládnou cestu vlakem a jak se budou chovat na výstavišti, byly bezduvodné. Vše probehlo v pohode a my jsme se mohli s dobrým pocitem, že dva naši "opuštenci" již "opuštenci" nejsou, vrátit zpet do Ústí.

Dobré zkušenosti z naší první výstavy nás primely, abychom se vypravili do Litomeric i rok následující. Tentokrát jsme s sebou vzali osm psu. Osm vykoupaných a nacesaných voríšku. Meli jsme ješte vetší úspech než predtím, nové pánícky našli ctyri z nich.

V roce 2001 jsme na Litomerice "zaútocili" s deseti psy. Prestože se návštevníci výstavy o náš útulek zajímali a pejsci se jim líbili, nejspíš asi všichni již nejakého hafana doma meli, protože nový domov našli pouze dva naši sverenci.

To nás ale v žádném prípade neodradilo. Spíše naopak. Už se všichni tešíme na 25. a 26. kvetna, až se zase litomerické výstavište rozšteká rozmanitými psími hlásky a my budeme moci našim "pejsáckum" pomoci zvetšit šanci na lepší budoucnost.

Libuše Dobrovolná

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
20. 04. 2024
06:06