Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Chlumecký voříšek 2005

Chlumecké kynologické cvičiště vždy jednou do roka zcela ovládnou voříšci. To proto, že se zde koná výstava voříšků. Letos se konal již 6. ročník a náš útulek byl jako každoročně pozván. Neváhali jsme začít sestavovat reprezentaci složenou ze všech možných voříšků. Nakonec jsme vybrali 5 vořechů nejvořechovatějších, a to Mendyho, Boldieho, Pištu, Dominika a Erdíka. Někteří z nich mají za sebou už několik výstav, pro jiné to byla premiéra.

Když jsme dorazili na místo, vítala nás přátelská atmosféra a několik pejsků kteří prošli naším útulkem. Mimo jiné loňští šampióni Endy a Dina. Nejprve proběhlo posuzování v kruzích, soutěž dítě a pes a šikula. V soutěži Ditě a pes zabodoval náš Dominik, kterého jsme půjčili děvčátkům v růžovém, kterým se moc líbil. Nakonec ale nepřesvědčili tatínka, aby si ho vzali.

Samozřejmě před vyhlášením výsledků nesměly chybět ukázky agility, flybalu a sportovní kynologie. Během nich bylo vidět, co všechno se dá dělat se psy všech plemen a velikostí.

Pak už bylo na řadě vyhlášení výsledků. Náš Dominik se slečnou v růžovém obsadili 5. místo v kategorii dítě a pes, v kategorii psů se umístil Erdík na 5. místě a Pištík na krásném 2. místě těsně před loňským vítězem Endym který pochází z našeho útulku. Kategorii fen s přehledem vyhrála loňská vítězka Dina opět bývalá svěřenkyně našeho útulku.

Závěrem byl vyhlášen vítěz diváků, kterým se stal Mendy a může se tedy pyšnit titulem Chlumecký voříšek. Jeden pán o něm v útulku řekl: "Ten pes je rozený šlechtic!". A měl pravdu. Mendy, totiž baron Mendy von Předlice, dával celou výstavu najevo, že je nad věcí. Nejen, že ho nevzrušovalo posuzování poroty, při závěrečném fotografování dokonce odkráčel ze záběru. Možná právě pro své aristokratické chování si získal přízeň diváků.

Závěrem bych chtěla poděkovat organizátorům, sponzorům a všem kteří se podíleli na přípravě této příjemné výstavy. Zvláštní poděkování pak patří Katce a Ole z chlumeckého cvičiště, které zajistili zpáteční dopravu pejsků a odvoz cen.

Fotografie (E. Treschelová):

A. Soutěž Dítě a pes - Dominik, slečny v růžovém a jejich pejsek Ferda
B. Finálová pětka
C. Čekání na výsledky
D. Dítě a pes 5. místo - Dominik
E. Kategorie psi 3. místo - Endy bývalý svěřenec
F. Kategorie feny 3. místo - Dina bývalá svěřenkyně
G. Chlumecký voříšek - Mendy
H. Mendy, Pištík a výhry

Eva Treschelová

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
20. 04. 2024
04:30