Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Zpráva o pejskovi Jeffovi

Zdravím všechny človíčky a hafany, doufám, že si na mě ještě pamatujete. Jmenuji se Jeff, jsem kříženec jezevčíka, je mi asi sedm roků a k vám do útulku jsem se dostal v srpnu roku 2003. Už je to rok, přesněji 9.1.2004, co si pro mě přišla do útulku má nová panička. Byl jsem moc rád, protože v té době byla velká zima a mě všechno záblo i v boudičce. Vůbec jsem nevěděl, co se mnou bude, nejdříve jsem si myslel, že jdu jen na procházku, ale pak jsem jel dlouho vlakem až do východních Čech, kde má panička bydlí.



I když se mi trochu stýskalo po všech v útulku, hlavně po Ťapíkovi, brzy jsem na to zapomněl, bylo toho tolik nového, co jsem poznával. V mém novém domově nikdo nevěděl, že přijedu, a navíc tam už bydleli dva kocouři, které jsem začal pořádně prohánět, takže jsem se asi moc dobře neuvedl. Ale panička mi vysvětlila, že pokud budu zlobit, půjdeme z domu, tak jsem raději sekal dobrotu a s kocoury se brzy skamarádil. Večer, po pořádné koupeli, jsem mohl dokonce i do postýlky, takže jsem se konečně pořádně ohřál. Jen jsem celou noc nespal, po tolika zážitcích za jeden den to ani nešlo. Taky jsem se bál, aby si to panička nerozmyslela a nezůstal jsem zase bez ní.

Teď uz vím, že by mě panička nedala za nic na světě, má mě moc ráda a já ji taky. Hodně spolu cestujeme, naučil jsem se jezdit v tašce, kterou mi panička koupila a dokonce umím vydržet i v košíčku na kole. Byl jsem se podívat v zimě na Šumavě a v létě jsem prozkoumával Hostýnské vrchy, bylo to fajn. Někdy mě ale panička nechá doma, to když jde někam, kam já nesmím, ale já se na ni nezlobím, trpělivě čekám a snažím se to zaspat.

 
Jeff
Jeff   Jeff

Moc se vždycky těším, až se vrátí, jdeme potom vždycky na procházku, to já rád. Mám tu i spoustu psích kamarádů a mám radost, když nějakého cestou potkáme a očicháváme společně. Taky hodně papám a už jsem něco přibral a je ze mě spokojený pejsek.

Dokonce jsem se už byl dvakrát ukázat paní Dobrovolné v útulku a hledal své staré kamarády, ale žádní už tam nebyli. Doufám, že se mají dobře a všechny je tímto zdravím. Chci ale hlavně poděkovat všem v útulku, jak se o mě starali a všem dětem, kteří se mnou chodili na procházky a přeji jim hodně úspěchu v jejich práci. A zároveň doufám, že všichni vaši svěřenci najdou domov podle svých představ.

Všichni dvounožáci honem do útulku, určitě si vyberete a uděláte nějakého pejsánka šťastným!

Váš Jeffik



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
25. 04. 2024
00:11