Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Výstava koček - 1.11.2003, Ustí n/L

Náš útulek se v sobotu 1. listopadu 2003 zúčastnil výstavy pořádané Českým klubem chovatelů koček. Výstava probíhala v krásnobřezenském Corsu a byla velmi zajímavá a poučná. Velmi nás potěšila dobrá organizace a hlavně hezký přístup k našim kočičím svěřencům. Kromě nás tam byli ještě útulky z Prahy a Libochovic.

My jsme nabízeli 3 kocourky a 2 kočičky. Domov se nám podařilo získat pro 2 kočičky a 1 kocoura. Z výstavy jsme si odvezli množství dárků pro naše kočičky v podobě konzerv, suchého krmení a kočičího steliva.

Já i moje obě pomocnice, Eva Treschleová a Dominika Cibulková jsme se shodly, že jsme strávily hezký a úspěšný den.

L. Dobrovolná

Útulek pro opuštěná zvířata v Ústí nad Labem byl otevřen v září v 1995. Od té doby do dneška prošlo útulkem na 4500 pejsků a 1000 kočiček. Po celou dobu provozu útulku byl prováděn kastrační plán. Potulné a divoké kočky byly odchyceny a postupně vykastrovány. Toto opatření se provádí z důvodu, aby se zabránilo nadměrnému množení potulných koček na sídlištích. Vzápětí se očkují a vypouštějí se zpět do místa nálezu.

Dva příběhy ze života útulku:

Na tomto obrázku vidíte kočičku a 11 koťátek. Ano, ona je vychovala. V té době nám někdo hodil přes plot krabici se šesti 14denními koťátky. Byli jsme téměř bezradní. Koťata nepotřebovala nás, ale matku. Náhodou jsme se doslechli o kočičce, která měla zrovna stejně stará koťátka. Za pokus to stálo. A tak naše zasloužilá matka (jak jsme jí říkali) vychovala 5 vlastních a šest cizích koťat. O všechny se starala s dojemnou mateřskou péčí. Dnes je již kočička zpátky u majitele a všechna koťátka mají nový domov.
 
 
Tomáš se dostal do našeho útulku poraněný od auta. Měl prasklé horní patro a zlomenou spodní čelist. Byl ošetřen tak, že horní patro mu bylo zašito a zafixována spodní čelist. Po dobu dvou měsíců byl námi krmen, než mohl začít jíst sám. Nyní má Tomáš už nový domov.

Pokud byste se chtěli přijít podívat na pejsky a kočičky do našeho útulku, budeme rádi!!!


Libuše Dobrovolná

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
29. 03. 2024
14:37