Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Jak jsme se zúčastnili Pražského voříška 2003

Přestože jsme se už trochu obávali, že se letos Pražský voříšek konat nebude, pořadatelé pouze změnili oproti minulým rokům termín výstavy z očekávaného května na začátek června, takže i tento rok jsme měli možnost změřit síly v soutěži o nejhezčího voříška našeho hlavního města.

Celá výstava probíhala na 246. ZKO na Jižním Městě. Příjemné prostředí cvičiště ještě více zpříjemňoval fakt, že se zde v těsné blízkosti nacházel rybník, který přišel v tomto parném výstavním dni opravdu vhod.

Výstava byla zahájena v půl desáté, v tu dobu jsme však ještě seděli v autobuse, který nás vezl na Jižní Město. Trochu komplikovaná doprava (vlak, tramvaj, autobus) nám totiž zabrala více času, než jsme mysleli, takže jsme na výstavu dorazili o něco později. Pořadatelé to ale brali s nadhledem a o posuzování v kruzích jsme nepřišli.

Naši pejsci si vedli výborně - Beník vyhrál druhé místo ve své kategorii a maskot našeho útulku jezevčík Broček titul nejlepšího veterána. Beník byl také za své prvenství náležitě odměněn, zde na výstavě se ho totiž ujali noví majitelé, stejně jako jiní lidé fenky Trini.

Zpět do útulku jsme si kromě poháru odváželi také spousta krmení pro pejsky a i výtěžek výstavy poputuje na konto našeho útulku.

Děkujeme.

Jitka Zvolánková

     


Dopis pro organizátory výstavy:

Vážení přátelé,

chceme vám všem poděkovat za to, že pořádáte takovou hezkou akci jako je výstava Pražský voříšek. Samotná myšlenka, že výtěžek z výstavy poputuje ve formě krmení do některého útulku, je báječná.

My, s naším útulkem, jsme se zúčastnili letos počtvrté. Jako zástupce útulku jsme zvolili 7 pejsků, zařazených do různých tříd. Všichni naši svěřenci byli oceněni jako výborní, Beník skončil jako druhý ve třídě vysokonohých. Obrovskou radost nám udělat náš útulkový maskot, 16 letý Broček.

Trochu jsme váhali jestli ho vůbec brát s sebou. Měli jsme strach, aby při jeho věku a horku, které ten den bylo, tu dlouhou cestu zvládl. Ovšem Broček se zachoval jako profík. Nejen, že cestu zvládl na výbornou, ale i třídu seniorů vyhrál.

O to byla radost větší, že 3 naši pejsci na této výstavě našli nový domov. Naše radost neznala mezí, když jsme se dozvěděli, že výtěžek výstavy připadne našemu útulku. Dnes již máme krmení od vás v hodnotě 15.000,- Kč v útulku.

Každé ráno, když připravuji krmení a ptám se Bročka: "Bročku co snídají šampióni?", vzpomenu si na to, že na světě je spousta hodných a obětavých lidí, kteří dovedou nezištně připravit takovou krásnou akci pro ty, kteří se ne svou vlastní vinou ocitli na ulici.

Moc vám všem děkují
pracovníci ústeckého útulku
a všechna naše děvčata

Libuše Dobrovolná



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
25. 04. 2024
04:29