Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Týráme psa v bytě?

Mít, či nemít psa v bytě? Je to týrání nebo záleží na velikosti psa, či okolnostech?

Dříve jsem byl toho názoru, že psovi je lépe venku, například na zahradě, kam také pes (coby hlídač) patří. Může se tu přeci proběhnout, vyvenčit se kdy se mu zachce. Je na čerstvém vzduchu, má pohyb...

Dnes, kdy mám svého psa, si však myslím, že záleží spíš daleko víc na tom, kolik času mu jste ochotni a schopni věnovat. Většinu dne pes totiž stejně (a rád) prospí - i když je napůl ve střehu. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že přebývat v bytě psovi nevadí, pokud má pravidelné a dostatečně dlouhé procházky (ne jen 5minutové venčení). Vaší nepřítomnosti pes totiž rád využije ke spánku v oblíbeném křesle, nakoukne do jindy zakázané postele a načerpá dostatek energie na chvíle, kdy se vrátíte domů.
 

Stručně řečeno: daleko více ocení pravidelný režim, ve kterém pro něj máte rezervován dostatek času na hru a procházku spojenou s venčením.

Na Internetu jsem narazil na článek na toto téma, který mě zaujal natolik, že zde na něj umisťuji odkaz. Doporučuji přečíst i komentáře ke článku na uvedené stránce.

Chcete-li k tomu přidat vlastní názor nebo svou vlastní zkušenost, napište na naši adresu webmaster@utulek-ul.cz.

Ondřej Černý

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
18. 04. 2024
18:51