Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Podmínky pro osvojení psa (zvířete) z našeho útulku

  1. Zájemci musí být nejméně 18 let a musí předložit platný občanský průkaz (u cizinců, kteří žijí trvale na území České republiky, platný pas).
  2. Mít sebou vodítko a obojek. U větších psů je nutný i náhubek.
  3. Zaplatit poplatek 300,- Kčza veterinární vyšetření a ošetření a identifikační čip. Všichni psi, kteří projdou centrem, jsou od léta 2008 čipováni.

Samotný průběh osvojení probíhá následovně:

  • Zájemce si může vybrat ze psů umístěných v chovných kotcích.
  • Pokud si vybere, je seznámen s tím, jak se u nás pejsek projevoval, jaké jsou jeho povahové vlastnosti a jakou vyžaduje péči.
  • Zaplatí poplatek za veterinární ošetření a vyšetření.
  • Od nás obdrží doklad o zaplacení, platný očkovací průkaz vybraného pejska s vyznačeným očkováním a potvrzení pro obecní úřad, že je pejsek osvojen z útulku. Pejsek z útulku je (podle vyhlášky města Ústí nad Labem platné od 1.1.2004) osvobozen od poplatku ze psů. **)
  • Poté si již pejska můžete odvést. Budeme potěšeni, když nám dáte vědět (např. prostřednictvím našich stránek), jak pejsek prospívá, jaké s ním máte zážitky a zkušenosti.

**) Platí pro Ústí nad Labem. Např. v Děčíně se platí od začátku získání pejska, ale nižší roční poplatky. Na poplatky ve vašem městě se je třeba informovat na městském úřadě, protože výši poplatků a podmínky držení psů upravují městské vyhlášky. Poplatky ze psa platíte v místě svého trvalého bydliště.



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
19. 03. 2024
06:11